جلا دادن اشیای نقرهای: نقره، فلزی گران قیمت است و پاکیزه کردنش اهمیت بسیار دارد. به یاد داشته باشید که پوشیدن دستکش پلاستیکی یا نخی به هنگام تمیز کردن آلات نقرهای و نیز به هنگام استفاده از آنها خود سبب برّاق شدن این اشیا میشود. به علاوه، خودتان میتوانید مادّهای معجزآسا برای تمیز کردن وسایل نقرهای بسازید. با آب و جوششیرین خمیری تهیه کنید و آن را روی وسیله ی نقرهای بمالید. سپس آن را با آب بشویید و با پارچه ی نخی خشک کنید.برای لکّه زدایی نقره نیز مقداری جوششیرین روی پارچهای نمناک بپاشید و روی نقره آن قدر بکشید تا لک از میان برود. در نهایت آن را آب بکشید و خشک کنید.
لکّه شمع بر روی چوب: در صورتی که پارافین شمع بر روی میز یا صندلی چوبیتان ریخته شده است، ابتدا به وسیله هوای داغ حاصل از سشوار آن را نرم کنید. هنگامی که پارافین شروع به ذوب شدن کرد، با پارچهای تمیز، پارافینهای اضافی را برداشته و در پایان، با مالش پارچهای آغشته به محلول پولیش و کمی سرکه بر روی آن منطقه آثار باقی مانده را از بین ببرید.
لکّه شمع بر روی شمعدان فلزی: شمعدان فلزی را در یخچال و یا حتی برای دقایقی در فریزر قرار داده و به محض سفت شدن پارافین، آن را به راحتی جدا کنید.
لکّه شمع بر روی شمعدان بلور و کریستال : برای زدودن پارافین شمع از روی این قبیل شمعدانها، از آنجا که معمولاً امکان استفاده از سرما و گرما وجود ندارد، پنبهای را به الکل صنعتی آغشته کرده و بر روی شمعدان بمالید. سپس با پارچه ی تمیز دیگری آثار مانده را از بین ببرید.
پاک کردن وسایل چوبی رنگ شده: یک چهارم فنجان آمونیاک و چهار لیتر آب گرم را مخلوط و با آن سطح مورد نظر را تمیز کنید. اگر آمونیاک در دسترس ندارید یک چهارم فنجان مایع ظرفشویی را در چهار لیتر آب گرم بریزید و از این محلول برای تمیز کردن سطوح چربی رنگ شده استفاده کنید.
تمیز کردن مبلمان: برای شستن و تمیز کردن پارچه مبلمان، یک فنجان مایع ظرفشویی یا رختشویی را با یک فنجان آب گرم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً کف کند. سپس به کمک پارچه یا برسی نرم، به آرامی کف را روی قسمت کوچکی از مبل امتحان کنید. اگر رنگ آن قسمت عوض نشد و در عین حال تمیزتر به نظر رسید، با مقدار کافی از این محلول تمام مبلمان را تمیز کنید و در پایان روی سطوح، دستمال خشک بکشید.
تمیز کردن شیشه حمام: برای تمیز کردن در شیشهای حمام از اسفنج آغشته به سرکه کمک بگیرید.
باز کردن سوراخهای دوش حمام: سردوشی را چند ساعت در سرکه خالص قرار دهید تا رسوبات آن از بین برود. تمیز کردن پرده حمام: برای پاک کردن کپک پرده حمام، پرده را در مخلوط آب و صابون گرم بخیسانید. سپس آن را آبکشی کنید و روی پرده را آب لیموترش بمالید و در آفتاب خشک کنید. تمیزکننده وان حمام: اگر سطح وان حمام جرم گرفته و پاک کردنش دردسر دارد و از محلولهای شیمیایی هم نمیتوانید استفاده کنید، این روش را به کار بگیرید؛ مقداری سرکه روی اسنفج بریزید و با آن محل مورد نظر را مالش دهید. سپس پودر جوششیرین را روی سطح بریزید و با اسنفجی مرطوب بمالید. در پایان، آن را با آب تمیز بشویید تا به نتیجه ی دلخواه برسید. شستن پرده حمام در لباسشویی : اگر میخواهید پرده حمام را در ماشین لباسشویی بشویید. ابتدا حلقه و آویزهای آن را باز کنید. سپس به جای پودر ماشین لباسشویی از یک پیمانه جوششیرین کمک بگیرید. تا پرده تمیز و شفاف شود. هرگز از مرحله خشک کن استفاده نکنید، بلکه پرده را خیس و آویزان کنید. تمیز کردن سینک استیل : سینک (Sink/ظرفشویی) از جنس استیل است. بهتر است از مواد سفید کننده ی قوی برای تمیز کردن استفاده نکنید؛ زیرا رنگ استیل کدر میشود. جوششیرین برای تمیز کردن سینکهای استیل عالی عمل میکند. این ماده را به عنوان پودر تمیزکننده به کار گیرید. تمیز کردن سینک آلومینیومی و چینی: برای از بین بردن لکّهها و رسوبات آب روی سینک، پارچهای را به سرکه سفید آغشته کنید و روی سطح را با آن مالش دهید. ضدّعفونی کردن سینک: نمک، ماده ی طبیعی مناسب برای ضدّعفونی کردن سینک است. برای این منظور نمک خشک را روی سطح آن بپاشید و پس از نیم ساعت بشویید. برّاق کردن ظروف برنجی : اگر میخواهید ظروف برنجی کدر را برّاق کنید، از مخلوط نمک و سرکه بهره بگیرید. براق کردن ظروف مسی: ظروف مسی را با مالیدن لیموترش برّاق کنید. برای پاک کردن قسمتهای بسیار کثیف نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید. پاک کردن جرم و گچکتری : یک فنجان سرکه را در کتری بریزید و بجوشانید. سپس با آب سرد به آن شوک وارد کنید تا گچها چنان که ضخیم شدهاند تکهای ورقه شوند و اگر ضخامت گچ زیاد نباشد، گچ در اثر جوشاندن در سرکه حل خواهد شد. در این مورد کتری را بشویید. برای اینکه بوی سرکه از بین برود چند بار در آن آب بریزید و بجوشانید و مجدداً آب کتری را عوض کنید.