اغلب بیماران دارای فشارخون بالا اغلب برای کنترل فشارخون از روش های تغذیه ای استفاده می کنند و اطلاعات شمار زیادی از آنها نیز فقط به نخوردن نمک محدود می شود در حالیکه غذاهای متعددی وجود دارد که بیماران با مصرف آنها می توانند سلامتی خود را حفظ کنند.
مصرف مقداربیشتری از مواد غذایی دارای مواد معدنی مهم مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم در بیماران فشارخون توصیه می شود چراکه این مواد غذایی در بهبود فشارخون موثر هستند.
پتاسیم در بیشتر سبزی ها به ویژه سبزی های تیره برگ دار مانند اسفناج، جعفری، گشنیز، کدوسبز، کدو تنبل، میوه ها به ویژه زردآلو، موز و مرکبات به ویژه پرتقال، حبوبات مانند انواع لوبیا به ویژه لوبیا سفید و قارچ ها وجود دارد.
غنی ترین منابع خوراکی پتاسیم در گوجه فرنگی، طالبی و زردآلو است.
منیزیم بیشتر در جوانه ها به ویژه جوانه گندم، خرما، بیشتر میوه ها و سبزی ها، بادام ها به ویژه بادام زمینی، عدس و انواع لوبیا، شکلات تلخ و تخمه ها به ویژه تخمه آفتابگردان و کدو وجود دارد.
کلسیم به مقدار زیادی در لبنیات به ویژه شیر، ماست، دوغ و کشک وجود دارد.
توصیه مهمی که متخصصان وزارت بهداشت در برنامه غذایی مبتلایان به فشارخون دارند، کم کردن مقدار سدیم وارد شده به بدن از طریق مصرف مواد غذایی مختلف است.
مقدار سدیم در مواد غذایی مختلف، متفاوت است اما به طور کلی ، میوه ها و سبزی ها مقدار کمی سدیم دارند.
مصرف اندک منابع ویتامین ث( C ) یکی از دلایل بروز فشارخون است. مهم ترین منابع این ویتامین، فلفل دلمه ای، جعفری، کیوی، مرکبات و توت فرنگی است.
همچنین مصرف ماهی های حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا 3 و 6 مانند ماهی حلوا، قزل آلا و قباد ، دو بار در هفته توصیه می شود.
سیر، به کاهش فشارخون کمک می کند، مواد موجود درسیر می تواند فشارخون و کلسترول را پایین بیاورد.
بهتر است مبتلایان فشارخون حدود سه حبه سیر متوسط تازه در روز مصرف کنند. سیر خشک یا سیرهایی که مدت طولانی مانده باشد، خواص خود را از دست می دهند.