سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سبک زندگی

بابونه گیاهی است که در اکثر فصول سال وجود دارد؛ به این خاطر به آن گیاهی دائمی می گویند. این گیاه عطر آگین کوچک، ارتفاعی تقریبا 30 سانتی متری دارد. و با پرچم های زرد رنگ زنبورها را به خود می خوانند 

ساقه سبز رنگ مایل به سفید و برگهای کوچک، نامنظم و پوشیده از کرک. گلبرگهای این گیاه در فصل تابستان ظاهر می شوند این گیاه دارای ترکیباتی شیمیایی است که خواص دارویی دارند. از جمله می توان به اسانس روغنی آنته مین، تافن، فیتوسترول و ماده تلخی به نام اسید آنته میک اشاره کرد.

 
از آن جایی که این گیاه خواص دارویی بسیاری دارد در درمان بسیاری از امراض موثر است:

 
· تقویت کننده اختلالات سیستم اعصاب است.

 
· مصرف این گیاه، شیر مادران را افزایش میدهد.

 
· درمان کننده سردرد و میگرن است .

 
· برای درمان چشم درد می توانید بابونه را در سرکه ریخته و بخور دهید .

 
· جویدن بابونه برای التیام زخم های دهان موثر است .

 
· تب بر و تسکین دهنده درد است .

 
· برای رفع بی خوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت کافی است ده دقیقه قبل از اینکه به رختخواب بروید .

 
· یک فنجان چای بابونه بنوشید .

 
· درمان کننده بی اشتهایی است .

 
· چای بابونه درمان کننده کم خونی است .

 
· تسکین دهنده دردهای عادت ماهیانه است .

 
· حمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد، چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته و به مدت یک ربع ساعت در آن دراز بکشید .

 
· برای رفع گوش درد، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید.

 
· ضد آلرژی است .

 
· برای تسکین درد، می توانید چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلوط کرده و روی محل درد بمالید تا آرام شود 15- روغن بابونه برای از بین بردن کمر درد نیز موثر است.

 
· بابونه درمان ناراحتی های معده

 
بابونه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از تقویت کننده های تلخ محسوب می شود. یکی از مهم ترین خواص بابونه، درمان زخم و ورم معده است. این گیاه به آسانی این مرض را درمان می کند. برای درمان زخم معده، می توانید یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید (4 قاشق چای خوری بابونه در یک لیوان آب جوش یا یک لیوان جوشانده بابونه) و صبح ناشتا آن را بنوشید. سپس کمی دراز شوید و بعد از یک ربع ساعت صبحانه تان را میل کنید این کار را به مدت 2 هفته ادامه دهید تا نتیجه مطلوب را بگیرید.

 
· بابونه و سلامت پوست

 
امروزه شاهد این هستیم که از اسانس بابونه در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. حدود 1 درصد اسانس بابونه در این گیاه وجود دارد که به وسیله تقطیر با بخار آب به دست می آید. رنگ این اسانس، آبی روشن است که در اثر کهنه شدن به رنگ زرد مایل به قهوه ای درمی آید. این اسانس بسیار قوی و معطر است. برای تهیه روغن بابونه، مقداری از گل خشک بابونه را با چهار برابر وزن آن روغن کنجد مخلوط کرده و سپس به اندازه دو برابر، گل بابونه به آن اضافه کنید. بگذارید بجوشد تا اینکه آب آن به کلی تبخیر شود و فقط روغن باقی بماند. از این روغن می توانید در انواع محصولات خانگی، آرایشی و بهداشتی استفاده کنید. مخلوط اسانس بابونه با روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزاما، کهیر و خارش مفید است. جالب است بدانید که اگر با چای بابونه موهای بلوند را بشویید روشن تر و شفاف تر می شوند.